Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződést mintát találhatsz az interneten, nekünk viszont megvan a legjobb! Az ingatlan túl nagy érték ahhoz, hogy kockáztass!

tudj meg többet a szerződéseinkről

Mitől lesznek a legjobbak a mi szerződéseink?

Mi a NYOLCAS.COM csapatával befektetőknek és lakáskiadóknak segítünk okosan intézni ingatlanügyeiket. Több mint 6 éve gyűjtjük a tapasztalatokat és jelenleg több mint 200 lakást kezelünk. A szerződésünkben ügyvédünk szakmai tudásán kívül beépítettük a saját tapasztalatainkat is. Ezekre alapozva olyan dolgokra is kitérünk, amelyekre egy ügyvéd vagy a kiadásban nem ennyire járatos magánszemély nem is gondol. Egy bérleti szerződés hiányosságai mindig csak később derülnek ki. Ezeket a köröket mi már megfutottuk, így neked nem kell.

Egy jó szerződés 8 legfontosabb ismérve:

  • Pontosan rögzíti, hogy a feleknek milyen kötelezettségei vannak és annak nem teljesítése milyen következményekkel jár
  • Tartalmazza, hogy a szerződés határozott vagy határozatlan idejű és hogy milyen esetekben, milyen forgatókönyvvel szüntethető az meg.
  • Rendelkezik a fizetés módjáról és annak pontos folyamatáról
  • Írásba foglalja, hogy az ingatlanban engedélyezett-e a dohányzás, az állattartás és a lakcím bejelentkezés
  • Rögzíti a kaució elszámolás feltételeit és menetét
  • Tartalmazza a felek rezsifizetéssel kapcsolatos feladatait
  • Rendelkezik arról, hogy a bérbeadó milyen gyakorisággal és módon ellenőrizheti a lakást
  • Szabályozza, hogy a természetes elhasználódásból adódó káreseményeket hogyan kezelik és a felmerülő hibajavítások esetén kinek milyen kötelezettségei vannak.

Kiköltöltözési nyilakozattétel közjegyző előtt

Jogi biztosítékként javasoljuk a kiköltözési nyilatkozattételt közjegyző előtt. Ezzel egy olyan biztosítékot kapnak a bérbeadók, amely abban az esetben segít, ha megszűnik a bérleti szerződés és a bérlő nem akar kiköltözni. Ebben az esetben nem polgári peres eljárást kell indítani, hanem egyből kilakoltatási végrehajtást lehet kérni a közjegyzőtől. Amennyiben ez a folyamat része a szerződéskötésnek a közjegyző ellenőrizni fogja az ingatlan tulajdoni lapján, hogy a bérbeadásra jogosult adja-e ki az ingatlant. Fontos, hogy ennek megfelelően kell felkészíteni a szerződést.

Megrendelés folyamata

Amennyiben szeretnéd megrendelni bérleti szerződés mintáinkat a lenti gombra kattintva megteheted