Mennyiért lehet kiadni?

Ez a leggyakrabban feltett kérdés. A válasz mégis sokkal komplexebb mint egy számszerűsített összeg. Fontos, hogy megértsd a piaci árazás logikáját és az azt mozgató erőket.

Árazási alapok

Az árazás mindig bérlő típusra szabott, ezért pontosan meg kell határozni, hogy kinek szeretnéd kiadni az ingatlant. Hogy ki a célcsoport, azt a lakás tulajdonságai (mérete, elrendezése, bútorozottsága) fogja meghatározni. Fontos, hogy ezek szinergiában legyenek. A kiadás sikere az alapozáson múlik. Amilyen a lakás, olyan lesz a bérlő. Ha egy magasan kvalifikált bérlőt szeretnél, akkor a minőségben és bérleti díjban hozzá igazítható ingatlant kell kínálnod, figyelembe véve az aktuális versenytársaid. Hiába vannak tele a hirdetési portálok rosszabbul felkészített és drágább lakásokkal, ne hozzájuk mérd magad, ők nem a konkurenciáid. A versenytársak a jobban felkészített és olcsóbb ingatlanok. Ezekből általában kevés van, mivel ezekre néhány napon belül lecsapnak. Ha nem mozog a kínált ingatlan, akkor az nem megfelelően felkészített, túlárazott vagy nincs piaca. 

A választás ára

Jellemzően a bérbeadók szimpatikus, jól szituált, rugalmas, stabil anyagi helyzettel rendelkező, gyerek- kisállat- és dohányzásmentes bérlőt/bérlőket szeretnének. Ez a réteg viszont szűk, mint ahogy a jól felkészített és jól árazott lakások is. A piac jól működik, mert ezek összetalálkoznak. Mivel mindenki a legjobb bérlőre vágyik, ők válogathatnak és mindig elviszik a piacról a legjobb ár/érték arányú lakásokat. A kicsit kompromisszumos lakásokat elviszik a kicsit kompromisszumos bérlők és így tovább… A kisállattal költözőket sok helyen elutasítják, ezért ők csak drágább lakásokba tudnak beköltözni, ahol kisebb a verseny. Ugyanez a helyzet a családokkal és bizonyos nem kedvelt külföldi nemzetiségűekkel is. Így aki túlárazza a lakását, az ő jelentkezésükre számíthat.

A túlárazás ára

Abban az esetben, ha a reális piaci ár felett van kínálva egy ingatlan és az kiadatlanul áll, pontosan számszerűsíthető a túlárazás ára. Ezt a közgazdaságtan alternatív költségnek nevezi. Jelen esetben úgy értelmezhető, hogy mekkora összegtől esik el a kiadó ingatlan tulajdonosa azzal, hogy nem annak reális árán kínálja és adja ki.  Gyakorlati példán szemléltetve, ha egy ingatlan reális kiadási ára 150.000 Ft, de a tulajdonos ezzel nincs tisztában és annál magasabb áron kínálja azt sikertelenül, úgy naponta a túlárazás ára 5.000 Ft.

Miért hallgass rám?

 

A NYOLCAS.COM csapatával aktívan együttműködve befektetőknek és lakáskiadóknak segítek egyszerűen, stressz és problémamentesen intézni az ingatlanügyeiket. A lakáskezelés szolgáltatás keretében a NYOLCAS.COM több mint 400 lakás ügyeit intézi. Ezekbe a lakásokba jellemzően keresem a bérlőket. Mivel ők később a lakáskezelővel állnak kapcsolatba, ha rosszul vagy nem kellő körültekintéssel dolgozom, a partnerem munkáját nehezítem. Ezért tőlem a “legjobb bérlő” kiválasztását várják el. Ez jól felkészített lakásokkal és azok megfelelő árazásával érhető el. Ismerem a keresleti és a kínálati oldalt, tudom mit szeretnének a bérlők és ezért mennyit képesek fizetni. 

Az általam alkalmazott árazási stratégiával azt az árat határozom meg, amelyet a legkockázatmentesebb bérlő maximálisan tud és hajlandó fizetni. Az ennél magasabb bérleti díj csak úgy realizálható, ha a bérlőkkel szemben támasztott követelményekből engedünk.

Ha megrendeled az elemzést a következőkre kaphatsz választ

Bérleti díj

A fenti elvek alapján meghatározzuk az ingatlan bérleti díjait aszerint, hogy kik a bérlők.

Leggyengébb pontok

Egy ingatlan kiadhatósága vagy bérleti díja növelhető, ha megszüntetjük vagy kezeljük a leggyengébb pontokat.

Hirdetés

Amennyiben már hirdetés alatt áll a lakás, véleményezzük és ha szükséges, javaslatot teszünk annak javítására.

Bérlő

Elmondjuk, hogy jelen állapotában, ki a reális bérlője az ingatlannak.

Felkészítés

Ha felkészítési probléma van az ingatlannál, javaslatot teszünk a szükséges lépésekre.

Piaci elemzés

Egy piaci elemzést küldünk, amelyben kitérünk a konkrét ingatlan versenyhelyzetére.

Az elemzés ára: 6.900 Ft helyett most INGYENES

Megrendelés folyamata

Amennyiben szeretnéd megrendelni elemzésünket, a lenti gombra kattintva megteheted